neděle 15. července 2012

SLANÉ PEČENÍ - RECEPTY / SALTY COOKING - RECIPES 01



SLANÉ ŘEZY

Řezy nemusí být jen sladké, mohou být i slané zároveň můžete toto těsto použít jako korpus na slaný dort Ø 24cm rozkrojit na 3 části.
těsto:
600 g mouka hladká 2 KL sůl 1 PL olej 1 KL citronová šťáva 350 ml vlažné mléko 1 balíček droždí sušené (Dr. Oetker) 1 vejce
pomazánka:
... 375 g brynza 200 g máslo podle potřeby smetana kyselá 4 mladá cibulka i s natí paprika červená mletá sladká ředkvička

Do mísy si dáme všechny suroviny a vypracujeme hladké těsto, necháme 30 minut kynout. Pokud budete dělat s klasickým droždím tak si třeba udělat zvlášť kvásek 25g droždí, 1pl krystalového cukru a 50ml vlažného mléka. Vykynuté těsto přendáme do máslem vymazaného pekáče približne27x16, může být i menší a necháme zase ještě 30min kynout. Pečeme při 180 ° C 50 minut. Těsto je dost vysoké tak je třeba zkusit špejlí když se nelepí tak je upečené. Toto těsto můžete použít jako korpus na slaný dort. Upečené necháme dobře vychladnout.
Po vychladnutí vrch i boky seřízneme a rozkrojíme na 4 části pokud děláte dort tak stačí jen překrojit na tři části a netřeba ořezávat.
Pomazánka: 200g změknutí másla smícháme s 375 g brynzy a přidáme nadrobno nakrájené cibulky (nezapomeňte si nechat čejka na ozdobu), pokud to bude moc tuhá rozdělat to zakysanou smetanou. Rozdělíme si ji na 2 části a do druhé části přidáme sladkou papriku


První plát natřeme polovinou paprikové pomazánky.
Přiložíme druhý plát natřeme polovinou bledé pomazánky Přiložíme třetí plát natřeme paprikovou pomazánkou, přiložíme poslední plát vrch přikryjeme pečícím papírem a zatížíme deskou na kterou dáme ještě těžší knihu a dáme na 3 hod. do chladničky. Nakonec povrch natřeme světlou nádivkou. Ozdobíme podle své fantazie.


SALTY CUTS

Cuts may not be just a sweet, salty and may be you can also use this dough as the salty body of 24 cm diameter cut the cake into 3 parts.
dough:
600 g flour 2 KL salt 1 tablespoon oil 1 KL lemon juice 350 ml lukewarm milk 1 package dried yeast (Dr. Oetker) 1 egg
spread:
... Bryndza 375 g butter 200 g sour cream as needed 4 young onions with tops ground sweet red pepper radish

In a bowl we'll have all the ingredients and prepare a smooth dough, let rise for 30 minutes. If you do the classic yeast so you need to do extra yeast 25 g yeast, 1pl granulated sugar and 50 ml of lukewarm milk. Leavened dough Transfer to greased baking dish with butter približne27x16 may be smaller yet again and let rise for 30 minutes. Bake at 180 ° C for 50 minutes. The dough is quite high so it is necessary to try to stick skewers when it is baked. This dough can be used as bases for salt cake. Leave to cool baked good.
When cool, slice off top and sides and Cut into 4 parts so if you make a cake just překrojit into three parts and no need to trim.
Butter: 200g softened butter mixed with 375 g sheep cheese and add finely chopped onions (do not forget to leave Lapwing for garnish), if it is too rigid dividing it with sour cream. Divide it into 2 parts and the second part we will add sweet paprika


The first half of the plate paint pepper spreads.
Attach the second half of the plate pale paint spreads attach the third slice pepper spread paint, attach the top of the last plate cover with baking paper and board charged will give you the book and even harder to give 3 hours in the refrigerator. Finally, coat the surface of a light stuffing. Decorate according to your imagination.


Tyto úžasné receptíky jsem našla na stránkách http://www.facebook.com/pages/Kuch%C3%A1rska-kniha-pe%C4%8Denia/182718235172273 a děkuji za ně. Jsou úžasné!!! 

0 komentářů:

Okomentovat